Банкеръ Daily

Председателят на КЕВР Иван Иванов:

Няма да позволим рязко повишаване на цените на тока, парното и газа

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да позволи рязкото повишаване на цената на природния газ и на енергията и топлоенергията. Това заяви в парламента председателят на КЕВР Иван Иванов.

Заради тревогите по повод направените изявления от енергийните дружества, в които се настоява за драстично увеличение на цените, Иванов коментира:

"Всяка година енергийните дружества предлагат изключително големи повишения, някои от тях наистина твърде странни, но Комисията за енергийно и водно регулиране приема тези заявления единствено като информационна база, върху която те се произнасят - нашите представители в работните групи, а след това и самата Комисия, по един напълно отговорен, критичен начин".

"Общественият интерес се защитава по начин, че без да фалират съответните дружества, да бъдат защитени интересите на българските потребители", посочи председателят на КЕВР пред народните преставители.

По програма за днес като първа точка е заложено изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране във връзка с утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г., както и предстоящото разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 - 2026 година. Вносител на предложението е Мая Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във