Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма да повдигаме темата за санкциите срещу Русия по време на председателството

В рамките българското председателство на Европейския съюз ще бъдат обсъдени 120 законодателни проекта в различни области като енергетика, социална политика и други. По време на европредседателството в София са насрочени около 300 събития за следващите 6-месеца. Това заяви ресорният министър Лиляна Павлова пред БНТ. 

„България няма да повдига темата за отпадане на евросанкциите срещу Русия по време на председателството си на Съвета на Европа, коментира Павлова.

Изказването на Павлова идва след като руската агенция ТАСС припомни нейно интервю, в което бе цитирана да казва, че България смята за необходимо включването в дневния ред на предстоящите дебати въпроса за санкциите срещу Русия.

Министърът заяви, че е учудена от интерпретацията на руската агенция. Тя подчерта, че по време на председателството се очакват сериозни и тежки дебати по мигрантската тема, както и Брекзит.

"Най-тежката задача, бих казала, пред нас и тема, по която няма разбирателство или консенсус между държавите, това е темата сигурност и миграция. Най вече миграция и дъблинския регламент или темата за това дали и как промените предложени за релокацията на мигрантите между държавите и колко е ефективна тази система и как укрепваме и правим по-ефективни външните граници", обясни министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във