Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма да ме видите в рейтинговия хор на паниката, обеща Радев

Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва. Това каза президентът Румен Радев от Трявна, където днес посети оръжейния завод „Емко“. Той се срещна с ръководството на предприятието и се запозна на място с производствения процес. От ръководството на оръжейното предприятие, където работят 630 души, обявиха, че не искат помощ от държавата, а настояват тя да не им пречи да изнасят продукцията си.

"Аз не деля българите на работещи в частния сектор и работещи в държавния сектор. Очаквам компетентните държавни органи за подходят с по-голямо внимание и по-голяма експедитивност.  Хората тук работят", коментира Радев.

Президентът подчерта, че многократното повтаряне на манипулацията, че той иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина.

"Заявих, че заедно със здравните мерки, трябва да има и социално-икономически такива. Разбира се, че свалянето на мерките не трябва да става изведнъж, но апелите трябва да бъдат към разум, който българите проявяват. Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки. Тяхната липса води до обезверяване на хората“, смята президентът. 

Държавният глава настоява за ясен план за постепенно излизане от извънредното положение. Въпреки това подчерта, че е наясно, че това не може да се случи бързо предвид ситуацията с епидемията.

„Това е сложен процес, при който трябва да има поетапно планиране. Много държави вече работят с такива планове. Ако България не го направи това, ние рискуваме втора вълна“, уточни Румен Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във