Банкеръ Weekly

Общество и политика

Няма да излъжем ромите, обеща Росен Петров

Няма да излъжем ромите, даде думата си на офицер от МВР Росен Петров пред жителите на "Факултета". Зам. председателят на "България без цензура" откри офис на партията в столичния квартал, където тя вече има над 40 членове.

"Ние сме един народ на една земя. И българите, и ромите искат едно и също – работа, хляб, да си изучат децата и спокойствие. Държавата забрави за ромите през последните 25 години. Политиците идват при вас с кебапчета, с пари, с обещания и да ви излъжат. Ние няма да сме като тях", зарече се Петров.

Той обясни пред жителите на квартала идеята на "България без цензура" за връщане на задължителната военна служба под формата на трудова и образователна повинност. Една година в трудови войски ще се брои за трудов стаж. Хората там ще се изучат на занаят, малограмотните ще се образоват и после по-лесно ще могат да си намерят работа, разясни Петров.

Той посочи, че Тодор Живков е последният държавник, който е мислил за ромите. По негово време и за тях, и за българите е било спокойно. "Сега политиците искат да се скараме, за да каже ДПС на ромите – хайде, елате към нас, че българите са националисти и фашисти. А БСП да каже – хайде при нас, защото сте патриоти. Ние мислим за 10-15 години напред. Лека-полека и българи, и роми да започнат да живеят по-добре. От нас не очаквайте свръхобещания, каквото можем – ще направим", ангажира се зам. председателят.

Петров бе посрещнат във "Факултета" от оркестър "Релакс" с певеца Найден Димитров – Нани и танцова формация "Шикарипе". В създаването на офиса на партията активно участие взе и двукратният европейски шампион по бокс Борис Георгиев, който е член на "България без цензура".

Facebook logo
Бъдете с нас и във