Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

Няма да има разклащане на правителството

"Няма да има разклащане на това правителство и то ще продължи своя политически живот". Това заяви в интервю за БНР съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, който бе част от българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, в Украйна.

"Смятам, че правителството и мнозинството са стабилизирани, независимо от определени внушения на руската пета колона, които се правят през медиите в България. В началото наистина правителството се клатеше по определени въпроси, но с течение на времето има стабилизация", заяви Атанасов.

"Убеден съм, че две трети от народните представители в българския парламент ще подкрепят решението за изпращане на военна помощ в Украйна", добави съпредседателят на ДБ.

"В знак на солидарност трябва да заемем публична позиция. Решението на Народното събрание трябва да има символен характер. Това е важно за позицията на българската държава. Много е ясно и елементарно това, когато една държава е във война, на първо място да се търсят такива продукти, които са необходими за защита. Тук е много важно да бъдат казани определени елементарни факти, които се заобикалят, например – има ли право една суверенна държава, която и да е тя, да избира в кои международни организации да членува, да избира своя път на развитие? Моето убеждение е, че Путин нападна Украйна с цел да предотврати нейното присъединяване към западната цивилизация", коментира той.

"Успяхме на място да чуем какви са нуждите на украинската държава и в зависимост от това ще има развитие на нашите политически и търговски отношения с Украйна. Те имат нужда от продукция на българския военнопромишлен комплекс, но от друга страна имат нужда и България да ги подпомогне в търговията със зърно, с електроенергия, да участваме в износа на тяхна продукция, някакъв специфичен, своеобразен хъб за търговия със зърно, който да бъде сформиран в България, на който да се търгува тяхната продукция", каза още Атанас Атанасов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във