Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма да има чести смени на министри, прогнозира Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира, че в новия кабинет няма да има честа смяна на министри. "Ситуацията ще бъде различна  заради коалиционното управление и парламентарната подкрепа на две партии. С диалогичността, която притежава Борисов, няма да се стигне до подобни неща – имаме коалиционно управление с РБ. Диалогът вече е водещ. Трябва да се съобразяваш с другия, защото не сме в ситуация с пълно мнозинство”, подчерта бившия вътрешен министър пред БиТи Ви.

ГЕРБ ще води разговори с Патриотичния фронт заради назначението на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за заместник-министър на отбраната. Цветанов обаче смята, че вниманието трябва да се фокусира върху разговора, който трябва да се води между Реформаторския блок и Патриотичния фронт, за да бъдат изчистени подобни недоразумения.

"Нормално е партиите, подкрепящи правителството, да се стараят да запазят своята идентичност и профила на електората си, но това не би трябвало да се отразява на стабилността на правителството и управлението", категоричен е той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви, че партията му има кредит на доверие към всички, които подкрепят кабинета. „В парламента се стараем ежедневно да си говорим с всички партньори, които подкрепят правителството", обясни Цветанов.

Относно изчезналите тефтерчета на Филип Златанов той коментира, че целта на тези тефтерчета е била единствено да се дискредитират президента и управлението на ГЕРБ. Попитан дали се разпознава сред инициалите в скандалното тефтерче на Филип Златанов Цветан Цветанов отговори: "Не". На въпрос дали знае кой е Б.Б., той отговори отрицателно.

"Попитайте който разследва и съхранява тефтера. Не се разпознавам. С Филип Златанов не съм разговарял по телефон, срещал съм го най-много два-три пъти”, каза Цветанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във