Банкеръ Daily

Президентът Румен Радев към ямболии:

Някои изпразваха вашите чекмеджета, за да напълнят своите

S 250 c65b905c 57c1 4993 b559 92921d5ebab3

Преди пет години бяхме в Ямбол, за да поискаме вашата подкрепа и да проправим заедно път към една нова България. И заедно успяхме, защото бяхме обединени не около чекмеджета - някои изпразваха вашите, за да напълнят своите. И сега претендират да ви обединяват. Ние с вас бяхме обединени около ценности – свобода, справедливост и солидарност. Това заяви президентът Румен Радев пред жителите на Ямбол на площада в града.

"Тези ценности ни събират и днес на този слънчев площад. Успяхме да започнем промяната и България се променя'', подчерта той.

Според него тази промяна няма да бъде лесна и бърза, защото статуквото е още силно и олигархията е овладяла различни нива на държавата и продължава да задушава обществото ни.

"Натрупаха огромни средства от кражби и днес виждате как тези кражби продължават да се разкриват. Огромни, нагли, арогантни кражби от джоба на всеки един от нас. Силно се надяваме и ще продължаваме да настояваме да се стигне до справедливост и възмездие. Ще продължим заедно, с вашата подкрепа", категоричен е Радев.

Илияна Йотова е убедена, че промяната в България, заявена на площадите на протеста, ще продължи. "Ние имаме нов проект за България, с волята и енергията на всички българи ще го постигнем, ще си върнем държавата от ръцете на олигархията и беззаконието'', изтъкна тя.

По думите ѝ никой няма право да се самопровъзгласява за обединител, народът и историята посочват обединителите.

"Ние сме за обединение на мнозинството българи срещу мафията, затова с президента Радев подкрепихме протестите миналата година", посочи Йотова.

Тя определи демографската катастрофа и пандемията от неравенства като най-тежката диагноза на десетилетието на Борисов, което лиши българите от самочувствие.

"Това управление никога няма да се върне и Борисов никога повече няма да е премиер – това е нашата най-голяма победа'', подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът благодари на хората за подкрепата.

"Бяхме заедно – ние с вас и вие с нас, през тези пет години, когато ни беше най-трудно. С вашата подкрепа, с подкрепата на много политически формации сме още по-силни и продължаваме напред", заяви тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във