Банкеръ Daily

Слави Трифонов:

Някак си от само себе си отново настана време разделно

"Някак си от само себе си отново настана време разделно. Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време. Днес казусът е Украйна", това написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

"И сега някой някъде поставя червена линия. Ами добре. Като ще е така - така да е. Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак", посочи още лидерът на "Има такъв народ".

"Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора. И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено", добави Трифонов.

"Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие. Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция", допълни той.

"А нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“, написа още Трифонов.

"Решавайте", с тези думи завършва постът на шоумена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във