Банкеръ Weekly

Общество и политика

НФСБ се разграничи от Габриела Козарева

Габриела Козарева

Партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ се разграничи от новоназначената шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

"Кандидатурата на Козарева за шеф на Агенцията по вписвания не е обсъждана на Политически съвет на управляващата коалиция ГEPБ и "Обединени патриоти". Тази кандидатура не е обсъждана и предлагана и на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти" - НФСБ, ВМРО и "Атака", както изисква подписаното коалиционно споразумение", се казва в позиция на формацията, изпратена до медиите в четвъртък (23 август). В нея се посочва,че  за това назначение е отговорна единствено партия "Атака".

Политическа партия НФСБ категорично възразява срещу лансиране на кадри "през задния вход", и то от името на коалиция "Обединени патриоти", подчертават от ръководството на формацията. Хората на Валери Симеонов считат подобно поведение за недопустимо, защото "руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата".

Припомняме, че в края на миналата седмица  заради сриналия се и неработещ  дни наред Търговски регистър  директорката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка. На нейно място светкавично беше назначена Габриела Козарева, "подадена" на премиера Бойко Борисов по собствените му признания от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във