Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ с поредица от законопроекти в новия парламентарен сезон

НФСБ като част от „Обединени патриоти“ продължава да изпълнява своята програма и ангажиментите към избирателите си и в новия парламентарен сезон. Това заяви днес депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев, който е и зам.-председател на правната комисия. Патриотичната формация подготвя поредица от законопроекти, стана ясно от изявлението му.

В най-голяма степен готови са промените в Закона за устройство на териториите по отношение на преместваемите обекти, посочи Христиан Митев. Новите текстове предвиждат промяна в реда за премахване на преместваеми обекти, които са разположени върху държавни имоти – те ще се извършват от страна на ДНСК, а не както в момента от общините. Това се прави с оглед осъществяването на по-добър контрол и по-добър експертен потенциал, какъвто имат регионалните дирекции на Националния строителен контрол.

Предстоят промени, които бяха анонсирани и от вицепремиера Валери Симеонов за изменения в Закона за хазарта, предвиждащи ограничаване на възможностите за рекламиране на хазартни игри.

Също така предстоят промени в Закона за здравето с въвеждане на възможност в хотелите и в заведенията за хранене и развлечения да се обособяват зали за пушачи, така както имаше подобна възможност преди измененията от 2012 година.

Предвиждат се промени в Закона за местните данъци и такси с въвеждането на данък върху т.н апарт хотели, които предоставят на практика туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е данъци, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, семейни хотели, къщи за гости.

Предстоят промени и в Закона за счетоводството, които ще засегнат голям брой малки и средни предприятия, като няма да е необходимо да се прави одит на финансови отчети при определен оборот.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във