Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ поиска да се яви с ВМРО на евроизборите

След като от ВМРО обявиха, че ще се явят на изборите за ЕП самостоятелно и водач за листата им ще е настоящият настоящия евродепутат Ангел Джамбазки, от НФСБ призоваха коалиционния си партньор да размисли.

"Призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България! Не рушете трудно съграденото единство на патриотичния фронт". Това се посочва в позиция на НФСБ, разпространена до медиите. Тя е подписана от Валери Симеонов, Валентин Касабов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев. 

"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, отстоявайки убеждението, че заедно сме по-силни, останахме изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент. През последните два месеца водим двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент. За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие", се казва още в позицията, разпространена от партията на Валери Симеонов. 

Позиция на НФСБ

Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, отстоявайки убеждението, че заедно сме по-силни, останахме изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент.

През последните два месеца водим двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент. За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие.

 Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България,  ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския Парламент не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции.

Нека припомним, че именно НФСБ беше в основата на нашето обединение още през 2014 година, както и в днешното 44 Народно събрание. Точно в името на това единение НФСБ извърши саможертва и оттегли своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и „Атака“ президентското и вицепрезидентското място. Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България.

Затова, призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България!

Убедени сме, че единението ни прави по-силни!

Facebook logo
Бъдете с нас и във