Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ отстоява принципи в политиката и не търгува с влияние, твърди Валери Симеонов

„Проблемът в България не е в липсата на закони – постулат, с който често се манипулира общественото мнение, а в невъзможността или нежеланието законите да бъдат прилагани еднакво към всички, а най-стриктно и с най-голяма строгост – към политиците. Например, законът за шума, който лично аз съм писал и внесъл за гласуване, това лято не се спазваше. Това е и причина за срещата ми с главния прокурор Сотир Цацаров  и с министъра на вътрешните работи днес – да  ги попитам защо не се спазват законите". Това заяви в телевизионно интервю лидерът на НФСБ Валери Симеонов. По думите му, за съжаление в България повече просперират хората, които газят закона, а не тези, които го спазват и честно си плащат данъците. "Искам това да се промени", подчерта Симеонов.

„Търговията не ми е най-голямата сила дори в бизнеса, а в политиката я изключвам напълно", посочи той. Според него в политиката не трябва да има търговия, а честност и принципи.

"Как да „помогнеш“ на някого за втория тур, а той да направи твоя кандидат заместник-кмет?! Защо насаждате в мисленето на хората такива схеми?", попита Симеонов. Той коментира, че спекулациите тръгват от телевизиите.

"Опонентите ни могат да говорят всякакви опашати лъжи, но сделки при НФСБ няма и няма да има. От нашите представители в местните органи за управление няма да искаме да назначават „наши“ хора или да прибират комисионни от нагласени конкурси – напротив, на едно място ако стане нещо такова, лично аз ще „отрежа главата“ на съответния наш политик и ще го изключа от партията – имало е такива случаи. Държа да има принципи в политиката, доказал съм го", категоричен е Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ не мисли, че ще има кой знае какви сериозни промени в управлението след тези избори, но някакви промени се очаква да има. "Мисля, че има нужда от някаква промяна в българската политика, все пак десетгодишното управление на ГЕРБ натрупа и доста негативи. Дай Боже, да има промяна във всяка партия към по-добро – и на управляващите, и на опозицията, защото много ниско се свали нивото в парламента и то от г-жа Нинова, която търси да направи скандал от всяко дребно нещо, а министър-председателят се опитва да загаси всеки пожар", каза още Симеонов. Според него сериозните теми в политическия дебат изчезват, нивото на политиката се срина в последно време и това изобщо не му харесва.

„Каквото каже суверенът, това ще е“, отговори Валери Симеоново на въпрос дали промяната, която очаква, ще дойде чрез рокади в кабинета или чрез нови избори. Той подчерта още, че конкретните цели, които си поставя НФСБ за местните избори, са добро представяне в Пловдив и в Добрич, пробив в София, където коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов, както и да затвърди позициите си  в Бургас и във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във