Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ обсъжда с експерти законодателни мерки срещу дрогираните шофьори

S 250 0673f034 d488 4dbb b045 3aa3b1d5f331

Законодателни промени, свързани с борбата срещу дрогираните шофьори по пътищата у нас обсъдиха на работна среща с експерти днес народните представители от НФСБ Борис Ячев, Георги Колев и Христиан Митев. В дискусията участие взеха заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова и представители на Българското обединение на шофьорите и Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Експертите предложиха законодателни идеи, които да действат превантивно и да не допускат хора, които са доказани като наркозависими, да бъдат активни участници в движението по пътищата.

Това е следващата стъпка в законодателната работа на НФСБ срещу наркотичната зависимост и употребата на дрога. Преди 2 години Народното събрание прие поправка в Закона за движение по пътищата, предложена от партията на Валери Симеонов, по силата на която контролните органи могат да тестват на място водачите на МПС не само за алкохол, но и за дрога. 

Това подпомогна до голяма степен ограничаването на употребата на дрога, особено сред младите шофьори, смятат от партията. Но са необходими още сериозни действия в тази посока, затова НФСБ ще продължи със законодателните инициативи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във