Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ няма да напуска управлението

S 250 d0366eb1 dfb8 48da a909 7b868e424360
S 250 01c4f08f daf5 475e 8670 f9fae65fcbfd
S 250 df77ed38 9f10 4c13 8d67 c4643eb7919b

Вицепремиерът Валери Симеонов и партията му НФСБ няма да напуснат управляващата коалиция. Това обяви Симеонов на пресконференция, като уточни, че все пак формацията ще постави условия за промени в управлението.

Той отново съобщи, че НФСБ ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

"Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения", заяви Валери Симеонов.

Според него се забелязва яростен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи

Вицепремиерът подчерта, че желанието да се угоди на всеки води до неубедително управление и риск от неизпълнение на управленската програма на коалицията. Симеонов оцени темповете, с които се изпълнява подписаната програма за управление, като незадоволителни.

"Стабилността на коалиционното управление е застрашена и от непрекъснатите атаки срещу всички предложения на НФСБ в парламентарната група от страна на партньорите в коалиция "Обединени патриоти". Провежда се масирана медийна кампания за оклеветяване и очерняне на НФСБ, каквото не провежда дори основният ни политически опонент ДПС", посочи също така Валери Симеонов.

"Искам да припомня, че НФСБ е самостоятелна партия без действието на Бойко Борисов. Може да не сме голяма партия, но сме самостоятелна, която държи на своята независимост", добави Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във