Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ издига за кметове бизнесмени, а не калинки, похвали се Симеонов

Партия НФСБ се регистрира за участие в местните избори. Документите бяха внесени от председателя Валери Симеонов, зам.-председателите Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев. На излизане от сградата на Централната избирателна комисия Симеонов заяви, че кметският пост в София е "черешката на тортата".  Той изрично подчерта, че няма да гласува за лидера на "Атака" Волен Сидеров, който заедно с депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов, беше изключен от парламентарната група "Обединени патриоти".

"Успели хора, а не политически авантюристи", така лидерът на НФСБ представи кандидатите за кметове на партията. По думите му голяма част от тях се занимават с бизнес. Претендент за кметския пост в Пловдив е настоящият депутат от НФСБ Славчо Атанасов, който е бил кмет на града от ВМРО от 2007 до 2011 г.

Сега кандидатурата му отново е подкрепена от партията на Красимир Каракачанов. Обща кандидатура двете формации ще имат и в Асеновград, където издигат Милко Милков, който по думите на Симеонов се занимава със собствен бизнес.

Като бизнесмени бяха представени още кандидатът за кмет на Добрич Йордан Апостолов, който в момента е депутат, както и претендентите да управляват Варна - Димитър Карбов, Смолян - Владимир Гърбелов, и Разград - Георги Димитров.

Кандидат на НФСБ за община Марица е Атанас Димитров, който се занимава с производство и търговия, а на община Кубрат - Стефан Димитров, който също бе представен като занимаващ се с частен бизнес.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във