Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ искат извинение от Радев - говорил на английски с ръководителя на НАТО

Партията на Валери Симеонов - НФСБ, настоя президента Румен Радев да се извини, че е разговарял на английски език с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг при срещата им в президентството. 

"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията гласящ, че "официалният език в републиката е българския", изтъкват от Симеоновата партия в своя позиция и добавят, че това е унизително, цинично и арогантно. Като, че ли българското президентство било столова в централата на НАТО. 

От НФСБ щели да поискат произнасяне от прокуратурата. 

"Езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл. Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си президентът Радев унижи не само свещения език на Вазов, Ботев и Хайтов „език свещен на нашите деди“, но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява", критикуват още подопечните на Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във