Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ и "Воля" правят коалиция за изборите

На брифинг в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов и председателят на "Воля" Веселин Марешки обявиха създаването на обединението "Патриотична коалиция - "Воля" и НФСБ"

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че вече има нов партньор в патриотичния спектър. Партията на Симеонов влиза в коалиция с "Воля" на Веселин Марешки. Новината идва няколко дни след като ВМРО обяви края на "Обединени патриоти" и реши да се яви самостоятелно на парламентарните избори на 4 април.

На брифинг в парламента двете политически сили оповестиха създаването на обединението "Патриотична коалиция - "Воля" и НФСБ".

Двамата лидери посочиха, че ще се борят за по-високи доходи, борба с картелите, ограничаване на влиянието на ДПС, безплатни лекарства за учениците и пенсионерите, както и за въвеждането на образователен ценз при гласуване.

"Мога да потвърдя категорично, че в моменти на криза държавата има нужда от единение. Ние сме един такъв пример днес на обединение, а не на разединение и то върху принципна база. Бих маркирал трите основни приоритета, по които до момента сме работили от НФСБ и надявам се те да бъдат приети и потвърдени и от колегите от "Воля" и да станат една обща програма за действие. Тези три приоритета са на първо място - категорично повишаване на доходите на българските граждани и възстановяването и развитието на икономиката. Вие знаете, че изпълнихме своето предизборно обещание за минимална пенсия от 300 лв., която даже в момента е 350 лв. с добавката", каза Валери Симеонов.

Той обърна внимание, че от НФСБ работели и за увеличаване на доходите и на останалите граждани. "Ще продължаваме да го правим", увери Симеонов.

"На второ място, ние с г-н Марешки като представители на бизнеса, няма как да не издигнем в приоритет насърчаването на малкия и средния бизнес основно в три направления, които зависят от законодателната дейност и от изпълнителната власт на държавата. Това е установяването на равноправна конкурентна среда и намаляването на административните тежести и режими, борбата с монополите и олигархичните зависимости в държавата. Тема, по която изключително трудно, но успешно сме работили както от НФСБ, така и колегите от "Воля", защото монополите са проклятието на икономиката", изтъкна още лидерът на НФСБ.

"Неграмотните, тези, които са рецидивисти и рушители на българската конституция, да нямат права. Да нямат права да гласуват и да определят съдбата на тези, които са честни към българския народ и българската държава. Да нямат право на безплатни лекарства. Отиват, завършват училище и се нареждат рамо до рамо до всеки български гражданин, подчерта Веселин Марешки.

Според лидера на "Воля", очакванията са, че "с огромната подкрепа от българския народ" патриотичната формация да участва в следващото управление.

"Дай Боже, в следващия парламент патриотите да бъдат по-голяма група, по-сплотена група, по-идеалистична група. Група, която да не е обвързана дори със съмнения за корупция. При нашите партньори това беше много основно, не сме чули до момента такива неща за тях", обясни Марешки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във