Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ доволни от втвърдяването на мерките

Посрещаме мерките срещу пандемията с удовлетворение и неудовлетворение. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание

Днешните мерки са добри, защото не се затварят малките магазини, заяви Симеонов. Също така той е доволен, че не се спират спортните състезания, защото те били един отдушник за затворените хора. 

От партията обаче не скриха своето недоволство от това, че малко късно се затварят училища и детски градини. В резултат на което сме на челни позиции по заболеваемост и смъртност, а още преди три седмици те са настоявали за по-строгите мерки. "Тези любими на всички деца, внуци, синове, дъщери за съжаление бяха преносител на коронавируса. Прекалено дълго време си затваряме очите за това", каза още лидерът на НФСБ.

Според него трябва да се затворят междублоковите пространства, паркове и градини, а също така и басейните. Освен това от партията са на мнение, че трябва да има ограничения по влаковете, където се струпват хора. 

Симеонов не вижда обаче съпътстващите икономически мерки в подкрепа на бизнеса. Той иска финансова компенсация за всички затворени бизнеси. Тя да е в размер на 80% от оборота за миналата година, предлага НФСБ. Така според лидерът на партията ще отпадне мярката 60/40.

Управляващите отказали тази сутрин на НФСБ парламентът да работи дистанционно. В групата на "Обединени патриоти" 20% са потърпевши от вируса, във "Воля" -50%.

Бърсането на дръжки и поставянето на маски не са достатъчни за ограничаването на заболяването в Народното събрание, категоричен бе Валери Симеонов. Според него основно БСП не спазвали мерките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във