Банкеръ Daily

Общество и политика

НФСБ: Борисов остава премиер до редовните избори

Коалиционните партньори на ГЕРБ от НФСБ очакват правителството с премиер Бойко Борисов да остане до края на мандата си. Това обяви пред пред БНР заместник-председателят на партията Борис Ячев.

„Няма такъв вариант, при който да има оставка на премиера и оставка на правителството в края на септември и началото на октомври. Това, което господин Дончев е анонсирал рано сутринта, е може би вариант, който се е обсъждал в един по-ранен етап, но днес официално на Коалиционен съвет, който има отговорността да приема решения за бъдещето и на коалицията, и на управлението на страната, правителството запазва своята стабилност в този състав и с този премиер“, каза Ячев. Той допълни, че мнозинството е стабилно. "Оставки няма да има на този етап и кабинетът ще изкара пълния си мандат до редовните избори следващата година", подчерта заместникът на Валери Симеонов.

Според Борис Ячев на този етап съставът на правителството няма да бъде променян. Не е изключено обаче наесен, след оценка на свършеното в отделните сектори, да има нови смени на министри.

С думите „правителството остава, премиерът – също“ по-рано днес лидерът на партия НФСБ Валери Симеонов отговори на журналистически запитвания след съвета на управляващата коалиция. Лидерите на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се събраха, след като вчера пред актива на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов да напусне премиерския пост и правителството да продължи да работи без него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във