Банкеръ Daily

Обещания от Валери Симеонов:

Незаконен кей на Доган ще бъде премахнат, орязват парите за студен резерв

Управляващото мнозинство от ГЕРБ и Обединени патриоти е обсъдило на коалиционен съвет в четвъртък вариант за намаляване на парите, изплащани по т.нар. студен резерв. 

"Вчера си дадохме сметка, че в няколко случая работата на правителството се обвързва с едва ли не слугинаж към Доган. В тази връзка вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв”, заяви зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов поясни, че има упреци, че ТЕЦ “Варна” на Ахмед Доган, получава пари от студения резерв. През 2018 г. тя действително получи студен резерв, който преди това беше определен за ТЕЦ “Марица Изток”. Около 50-60 милиона за една година отидоха в ТЕЦ “Варна”, отчете той. 

"Това беше голяма грешка, не успях да стигна до причината за това. Явно оттам са тръгнали съмненията. Студеният резерв ще бъде намален около 10 пъти. По този начин ще бъдат намалени сумите, които отиват и към ТЕЦ “Варна”, заяви Валери Симеонов пред NOVA телевизия. 

Лидерът на НФСБ призна, че има незаконни строежи край летния сарай на Ахмед Доган в парк "Росенец". Симеонов се зарече, че там има незаконен кей, който ще бъде премахнат. 

"От 2014 г. се борим срещу незаконните строежи на Доган сарай на „Росенец“ с много сигнали до ДНСК и Прокуратурата. Декември 2015 г. сме успели да махнем бариерата, която пак е сложена в последствие. Август 2015 г. правосъден министър беше Христо Иванов и никой не реагираше за тези незаконни строежи. Първата проверка на РДНСК е завършила и там става въпрос за незаконно изграден вълнолом – кей, около 200 – 250 метра в морето. Това ще бъде премахнато. Това е незаконно. Няма никакви строителни книжа и ще се разруши като всеки незаконен строеж. Няма как да остане", обясни Валери Симеонов. 

Той твърди, че в парк "Росенец" има има още четири незаконни строежи там, които също ще бъдат премахнати. Става дума за спомагателни постройки.

"Допълнителнио ще се изследва квадратурата, която е заета там. Общинските съветници на Христо Иванов са подкрепили подаряването на общинския път на Доган“, допълни каза още.

Facebook logo
Бъдете с нас и във