Банкеръ Daily

Общество и политика

Невъзможно е да се говори за коалиция между БСП и ГЕРБ, твърди Борислав Гуцанов

"Всички промени са болезнени. В БСП тръгнахме към един доста сериозен курс на обновление и може би тези наши колеги приемат лично това, което се случи в събота и неделя в конгресната зала на НДК". Така Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП във Варна и член на Националния съвет на БСП, коментира решението на шестима народни представители да напуснат парламентарната група на "БСП за България" и да станат независими депутати. Красимир Янков, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов напускат и самата партия в знак на протест срещу решенията и формирането на новия Национален съвет на БСП. Валери Жаблянов посочи, че напуска само парламентарната група, но не и партията.

"Всеки един има своите достойнства, своите качества, така са преценили да направят, аз не считам, че това е правилната постъпка, но всеки сам си пише своята автобиография", каза пред БНР Борислав Гуцанов.

"Няма друга политическа партия, освен БСП, която да поеме управлението на държавата в такъв тежък момент", заяви той. По думите му управлението ще бъде много тежко с това наследство, което ще бъде заварено.

"Невъзможно е да се говори за коалиция между БСП и ГЕРБ", подчерта Гуцанов и добави: "Ние имаме огромни различия във виждането за управлението на държавата, още повече, че този мафиотски начин на действие няма как да има връзка между нас и ГЕРБ. Ние искаме друг начин на управление на държавата".

Facebook logo
Бъдете с нас и във