Банкеръ Daily

Общество и политика

Невяна Митева не се възприема като кандидат на ГЕРБ

Полк. Невяна Митева сваля пагона, за да стане кандидат за вицепрезидент до проф. Анастас Герджиков. "Не се занимавам с политика, работя, активна съм, последователна съм и най-вече съм отговорна“. Така представи себе си Митева. Тя твърди, че определяща в решението ѝ да се кандидатира за вицепрезидент е подкрепата на семейството ѝ. 

Едно от предизвикателствата в кариерата ѝ е било да влезе във Военната академия „Г. С. Раковски“, защото до нейното кандидатстване жени не са били приемани. „Не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. На третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки“, каза пред bTVкандидатът за вицепрезидент.

Поканена е лично от кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, с когото се познават от пет години. С президента Румен Радев се познава, но не са работили пряко заедно. "Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло", посочи Митева. С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознала в събота, когато била гост на конференция на женската организация на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във