Банкеръ Daily

Доц. Даниел Смилов:

Несправянето с кризата ще се отрази негативно на ГЕРБ на изборите

Засега е правилно да разсъждаваме с оглед избори в края на март. Има възможност за отлагане с два месеца". Това каза пред БНР политологът доц. Даниел Смилов. Според него няма да има воля за промяна в начина на гласуване - по пощата

„За хората, които следят отблизо политическите процеси, обединението между "Отровното трио" и Мая Манолова не е изненада. Трудно е да се прогнозира дали това предизборно съюзяване ще увеличи драматично шансовете им. Ние сме в странна ситуация, в която повече от месец нямаме социологически изследвания, говорим на базата на остарели данни и според тях Мая Манолова беше на ръба на влизането в българския парламент“, коментира той.

По повод току-що отминалата национална конференция на Движението за права и свободи доц. Смилов допълни, че ДПС искат да влязат открито във властта. "Участието на турския президент на тяхната конференция е интересно. Лютви Местан беше отстранен от партията, защото заговаря с режима на Ердоган и с турската държава, а сега трябва да отчетем сближаването между ДПС и Ердоган като някакъв свръх позитив на ДПС. Като анализатор съм объркан от този тип маневри“, призна политологът. 

По думите му ГЕРБ би трябвало да очакват негативен ефект на изборите заради несправянето с коронакризата. „Може да компенсират с кампанията по ваксинация“, допълни Даниел Смилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във