Банкеръ Daily

Общество и политика

Нереално е безлимитно ползване на личната помощ, каза Бисер Петков

Не е реалистично да има безлимитно ползване на личната помощ. Законът за хората с увреждания да бъде внесен наесен. Това обясни социалният министър Бисер Петков пред парламента. 

„Вчера добронамерено дойдох да поканя майките да се върнат в работната група. От това, което разбирам, се отказва такава среща”, заяви Петков. Майките на деца с увреждания от палатковия протестен лагер пред Народното събрание отказаха поканата за среща със социалния министър, която той им отправи вчера по последните промени в проектозакона за хората с увреждания.

Депутатът от БСП Антон Кутев му отговори: „Вие можете да решите само едни механизми, което се надявам да направите добре. Крайният резултат не зависи от вас. В момента колегите от ГЕРБ са ви качили на пързалката. Някой трябва накрая да принуди финансовия министър, а и министър-председателя, да отпуснат парите, които са ви необходими”.

„Политиката на хората с увреждания не може да бъде решена от който и да е министър на труда и социалната политика”, заяви Хасан Адемов от ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във