Банкеръ Daily

Общество и политика

Неразумно е да се пипат хора на ключови позиции, възмутен е Борисов

Всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно. Това заяви експремиерът Бойко Борисов.

"В държавата пилот няма, но интересува ме кой предложи смяна на главния секретар - най-професионалната фигура в МВР. Уважаемият професор Герджиков казва какво имам аз общо с главния секретар, за да го сменя, то се оказва, че му се обаждат да го сменя", възропта експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ представи част от приоритетите на партията по време на форум, посветен на предприемачеството.

"Трябва да имаме скучни, прогнозируеми сметки. Знаем какво ще правим, повече от това нищо не можем да ви обещаем. Искам да се вдигнат доходите и пенсиите, българинът да е с пълни джобове с пари. Но това е възможно, ако държавата е спокойна и харчим толкова, колкото изкарваме”, посочи Борисов.

"Категорично сме "за" плоския данък, всяко пипане на данъците ще увеличи сивия сектор. Продължаваме борбата с контрабандата и повишаване на образованието", обясни лидерът на ГЕРБ.

"В България усилено се строи, пътувам из страната и виждам това", посочи Борисов и даде пример с инвестициите в автомагистралите. Само в рамките на 5-6 години в София се построи метрото, Южната дъга, естакадите, разшириха се булеварди, каза той и попита защо това не е станало преди години.

"Отчитаме, че чистотата на въздуха не е от най-добрите, но това е така, защото замърсяването е ставало с десетилетия. Как няма да сме първи по онкозаболявания, а сега ни отчитат на 49 конгрес какво са направили, а ние сме партия само на 10 г.", подчерта Борисов.

Според него има проблеми с фалшивите болнични листове, с фалшивите диагнози в ТЕЛК-овете. Решения трябва да има, защото те касаят всички нас, каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във