Банкеръ Daily

Десислава Атанасова:

Неполитическо правителство до пролетта е доста налудничава идея

Правителство до пролетта, което не е политическо, е доста налудничава идея, коментира в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на въпрос за кабинет с времеви мандат, който е от експерти.

Тя посочи, че редовно правителство се избира за четиригодишен мандат, не с други срокове, визирани в някакъв проект на решение.

На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което носи отговорност, подчерта Атанасова. По думите й, предстои не само отговор на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява, престои да се гласува и изработи бюджет за следващата година.

Това не е добре да направи служебният кабинет, защото след това не е ясно нито как ще се харчат средствата, нито кой ще носи отговорност, нито дали българските граждани искат назначено от президента правителство да управлява страната, категорична е Десислава Атанасова.

Тя декларира, че ГЕРБ винаги участва в избори с една-единствена цел - повече доверие от повече български граждани, естествено и победа. Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно, не са такава - не са в състояние да поемат никаква отговорност, имаше вече две възможности - април и юли, добави председателят на ПГ ГЕРБ-СДС. Смятам, посочи Атанасова, че търпението на българите ще се изчерпи, те искат стабилност и сигурност, единствено ГЕРБ до момента е доказал, че може да я осигури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във