Банкеръ Daily

Общество и политика

Нено Димов и Петя Аврамова са виновни за водната криза в Перник

Екоминистърът Нено Димов и регионалният министър Петя Аврамова са виновниците за водната криза в Перник. Това става ясно от постановление на районната прокуратура.

"Във връзка с постъпилото на 21.11.2019 г. отворено писмо от гражданите на гр. Перник относно водния режим в града, Районна прокуратура – гр. Перник предприе незабавни действия и възложи извършването на проверка от Сектор "ПИП" при ОДМВР – гр. Перник за  изясняване причините, довели до режим на водоподаването от язовир "Студена". След внимателен преглед на събраните в хода на проверката материали, Районна прокуратура – гр. Перник констатира, че са налице данни за евентуално осъществени безстопанственост и престъпления по служба от страна на длъжностни лица от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите на р. България. С оглед евентуално осъществените престъпни състави и качеството на субектите, преписката с Постановление от 10.12.2019 г. на Районна прокуратура – гр. Перник е изпратена по компетентност на Специализирана прокуратура", се казва в постановлението.

В момента градът е на воден режим. Перничани разполагат с течаща вода само 5 часа в денонощието, а в някои от селата в областта има вода през ден.

Водата в язовир "Студена", от който се снабдява областният център, е с обем по-малко от 4 милиона кубически метра при обем на водоема 20 милиона кубика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във