Банкеръ Daily

Общество и политика

Немският "Щутгартер цайтунг" посвети статия на "апартаментгейт" и "Цвекзит"

Под заглавие "Корупцията в България: Да живееш добре по български" немският вестник разказва за сагата "апартаментгейт" и оставката на бившият председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

В началото авторът прави паралел между луксозните апартаменти на водещи политици и стоките в немската лоукост верига "Алди". 

Разказва се подробно за цената, на която Цветанов е придобил имота си в столичния квартал "Изток". Самият зам.-председател на ГЕРБ е цитиран да казва, че не е извършил никакво престъпление и няма "от какво да се срамува".

В текста са споменати и другите политици с апартаменти, които в крайна сметка се простиха с постовете си в изпълнителната власт - Цецка Цачева, Красимир Първанов и Ваня Колева. 

Акцентът обаче е върху Цветанов, за когото е употребена фразата - "най-видния ловец на сделки в България". Изданието уточнява, че той е разследван от прокуратурата и Антикорупционната комисия. Въпреки това Цветан Цветанов смятал себе си за жертва на мегаскандала. 

Цветанов си отива, но в същото време остава, пише изданието за решението на ГЕРБ - той да запази поста си в партията и отново да оглави предизборния ѝ щаб. 

"След британското отлагане и неясна съдба на Brexit в българските медии вече се говори за Цвекзит", завършва статията. 

Източник: Stuttgarter Zeitung

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във