Банкеръ Daily

Общество и политика

Недоволни от модела "КОЙ" излизат на протест пред парламента утре

Протест срещу възстановяване на модела "КОЙ" се организира в социалната мрежа "Фейсбук". Той е планиран за утре от 18.30 часа пред сградата на парламента.
Хората недоволстват срещу подкрепеното вчера от ГЕРБ и ДПС решение, внесено от ГЕРБ, с което БНБ се задължава да вземе мерки по оздравяването на всяка банка, чийто собствен капитал е станал отрицателен. Проектът предвижда в срок до 6 ноември парламентът да приеме промени в Закона за кредитните институции.

Става въпрос за национален протест срещу проекта за решение на ДПС и ГЕРБ за узаконяване на беззаконието и наливане на народни пари в КТБ. Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу мафията", пишат организаторите във "Фейсбук".

От там допълват още, че протестът от лятото на 2013 демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. "Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук. Искаме незабавен отвод на проекта на ДПС, подкрепен от ГЕРБ! Настояваме за бързо публично оповестяване на имената на кредитополучателите от КТБ! Искаме съд за виновните за кражбата на 4.5 милиарда лева! Излезте и кажете "Стига!" без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите", допълват още организаторите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във