Банкеръ Daily

Общество и политика

Не съм чул нелегален имигрант да обработва земя, заяви Каракачанов

Подкрепям хората, които не желаят България да се наводни като Германия, като Белгия, с нелегални имигранти. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на Би Ти Ви.

Повод за коментара са протестите в Елин Пелин срещу настаняването на сирийско семейство с хуманитарен статут. Подкрепеният от националистите кмет продължава да не издава документи за адресна регистрация на хората.

„Кметът е избран от гражданите на Община Елин Пелин и е длъжен да се съобразява с техните желания. Видяхте спонтанната реакция на хората на площада. В Елин Пелин има поне 10 човека мюсюлмани, които са добре интегрирани, защото са дошли у нас още като студенти, но имало и поне 20-30 нелегални", обясни Каракачанов.

"Вижте Европа – Европа се наводни с нелегални имигранти от Африка, от Близкия Изток. Хора, които не желаят да се съобразяват с историята и с християнските традиции, подчерта националистът.

На въпрос не могат ли част от мигрантите да бъдат полезни за България с труда си, той отговори: „Аз не съм видял и не съм чул някой от тези 19 000 нелегални имигранти да обработва земя и да работи”.

Той запита защо българското правителство не дава временен статут на сирийските граждани, който да отпада след края на конфликта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във