Банкеръ Daily

Костадин Костадинов:

Не спре ли този медицински фашизъм, предстоят още протести

Още миналия месец ние много ясно заявихме, че ако няма диалог, такъв протест ще има. За съжаление стигнахме в ситуация като днешната. Това заяви пред БТВ лидерът на "Възрждне" Костадин Костадинов.

"Шества само пропаганда, която е едностранчива. Всички знаем какво ще последва, ако нещата не се променят – ще има затягане на мерките, ще има задължителна ваксинация... Трябва да се върнем към нормалния начин на живот'', заяви той.

По думите на Костадинов той "се намира под домашен арест, а не под карантина".

"Аз съм под домашен арест, замаскиран като карантина. Днес около 10-15 пъти ме посещаваха полицаи, за да проверят дали няма да изляза някъде. В случая не мога да се срещна с министър-председателя преди да ми изтече домашният арест", посочи лидерът на "Възраждане".

Той похвали здравния министър проф. Асена Сербезова, че е проявила мъжество и е поканила протестиращите на разговор.

"Тя прояви здрав разум, защото днешното ѝ поведение беше най-мъжкото от всички останали и покани протестиращите на разговори. Това искахме да се случи и с министър-председателя'', каза Костадинов.

Според депутата всичко произтича от това, че един медицински проблем се превърна в политически, поради което "хората в България не вярват в цялата тази пропаганда".

По темата със зелените сертификати Костадинов изрази мнение, че те са били наложени от "външните ни господари".

"Зеленият сертификат не действа. Вижте примера с председателя на парламента, който има зелен сертификат – пак е в карантина, пак заразява... усещате ли абсурда на цялата ситуация?! Абсолютно безсмислено е да се налагат каквито и да е ограничения", отсече председателят на "Възраждане".

Той попита и защо продължава да е в карантина, при положение че си е направил два теста, които са отчели отрицателен резултат. "Защото аз не съм в карантина, а под домашен арест'', подчерта още веднъж Костадинов.

В заключение той се закани, че ако нещата не се променят и не бъдат проведени разговори с властта, ще има още такива протести.

"Демокрацията означава разговори и диалог", завърши лидерът на "Възраждане".

Facebook logo
Бъдете с нас и във