Банкеръ Daily

Мая Манолова за 46-ото Народно събрание:

Не се справи с предизвикателството за истинска съдебна реформа

"Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим" се превръща в принцип на това Народно събрние. Това каза председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в декларация от името на групата.

"Само 26 заседания. Нека да отбележим, че за 26 парламентарни заседания, този парламент направи повече, отколкото беше свършено в управлението на ГЕРБ, в кабинетите на Борисов, защото след 12 години бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора и след 12 години беше повишено майчинството", заяви още тя. Манолова направи лапсус и нарече групата си "Изправи се БГ! Ние идвахме", на което депутатите от залата реагираха по различен начин и прекъснаха за кратко декларацията й.

"За съжаление това Народно събрание не се справи с предизвикателството да извърши истински промени в съдебната система. Единственото, което успяхме да направим е закриването на бюрото при главния прокурор, преместено в Министерство на правосъдието. За съжаление за втори парламента Законът за съдебната власт минава само на първо четене. По този начин тези бухалки на властта, ще проъдлжат да си разчистват сметките с неудобните и през следващите месеци. Защо? Защото съпротивата срещу истинската съдебна реформа в този парламент беше огромна. Наистина принципът много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим, се превръща в принцип на това Народно събрние", заяви още Мая Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във