Банкеръ Daily

Здравният министър Асен Меджидиев:

Не се обсъжда намаляване на минималните температури в класните стаи

S 250 0b010dcd 25b6 48f5 8613 b3c5dfe5c2f5

Учебният процес няма да бъде затруднен заради проблемите с електронната система на Министерството на образованието, с която училищата работят, коментира служебният просветен министър Сашо Пенов. За  проблеми при работата с тази система училищни директори алармират вече няколко дни.

По отношение на отоплението на училищата през зимата министър Пенов гарантира, че МОН ще търси решения така че да не се налага прекъсване на учебния процес заради ниски температури.

Затрудненията при работата с електронната система на МОН възникват заради "прекомерно наливане в нея на информация в един и същ момент", коментира Сашо Пенов.

"Тези затруднения не са в такъв аспект, че да затруднят провеждането на учебния процес. Дали една информация ще се събере непосредствено преди 15 септември, или пет дни по-късно - не е това целта на уредбата", обясни той.

По отношение на притесненията дали училищата ще успеят да покрият разходите си за отопление през предстоящия есенно-зимен сезон, министър Пенов увери, че ситуацията ще се преценявана индивидуално на ниво учебно заведение.

"Тук има и възможности за разсрочване, за отсрочване и т.н. Ситуацията във всичките 2347 училища не е еднаква и не можем предварително да говорим за това как еднакво спрямо всичките ще приложим някаква мярка, зависи от конкретния казус", коментира той.

"Не се обсъжда идеята за намаляване на минималните температури в класните стаи", каза от своя страна здравният министър Асен Меджидиев, който заедно със Сашо Пенов представи проект за въвеждане на  телемедицина в столичното 55-о средно училище. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във