Банкеръ Daily

Спортният министър предупреди:

Не се ли спазват мерките по време на финала за Купата на България, мачовете ще са без зрители

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предупреди, че евентуалното неспазване на противоепидемиологичните мерки по време на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив Пловдив" може да доведе до затварянето на стадионите за феновете.

На стадион "Васил Левски" ще бъдат допуснати 12 000 фенове на двата тима, което е над една четвърт от капацитета на съоръжението. Кралев смята, че решението е закономерно поради големия интерес към срещата, но добави, че допускането на нарушения ще доведе до сериозни мерки.

"Причината да се разреши допускането на 12 хиляди зрители на Националния стадион за финала на Купата на България е, че капацитетът на стадиона е 44 хиляди. Затова числото на практика изобщо не е стряскащо. Аз смятам, че си заслужава тази стъпка с оглед на интереса към мача. Очаквам изискванията да се спазват и това ще се следи. Професионалната лига носи отговорността за организацията. Ще броим зрителите и ще знаем, ако броят е превишен. Ако на този мач обаче бъдат забелязани сериозни нарушения, то може да има и по-сериозни последствия занапред. Ще присъствам лично на стадиона, за да наблюдавам дали се спазват мерките и ако това не се случи, то ще се вземат драстични мерки. С колегите на здравното министерство ще обсъдим варианта за затварянето на стадионите при груби нарушения на мерките за сигурност", обясни спортният министър.

Същевременно премиерът разпореди на здравния министър Кирил Ананиев лично да контролира на стадиона довечера спазването на противоепидемичните мерки по време на футболния мач.

"Да контролира на място - през седалка, с маски, не след това да получаваме упреци и да затворим присъствието на зрители на първенството", настоя премиерът в началото на редовното правителствено заседание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във