Банкеръ Daily

Деница Сачева:

Не разпознаваме Борисов в израза "настоящ политически лидер"

"Категорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието "настоящ политически лидер". Това заяви бившият социален министър Деница Сачева от ГЕРБ във връзка с доклада за санкции на САЩ, в който се споменава този израз. 

По думите ѝ, ако е имало и най-малко съмнение в това отношение, лидерът на ГЕРБ не би бил приет от посланика на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа в резиденцията ѝ в София в деня, в който станаха ясни санкциите.

Сачева добави, че политическите лидери, които са се срещали и работили с попадналия под санкциите на САЩ Васил Божков, са Александър Паунов и Мая Манолова. 

"Повдигането на обвинения от прокуратурата на Божков доведе до безпрецедентна атака, имаше и платени провокатори, наред с хората, които протестираха на площада през лятото, и по негови лични признания, и дори до създаване на политическия му проект "Българско лято". На този фон г-н Божков не само, че получи одобрението на президента, който каза, че той звучи по-убедително от обвинителите си, но дори използва възможности да участва в служебното правителство - чрез МВР, например, а вероятно и чрез други назначения. Знаете, че началникът на кабинета на министър Бойко Рашков подаде оставка, като една от основните причини за това, вероятно е фактът, че тя е сред учредителите на "Българско лято", коментира още Деница Сачева пред БНР.  

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия и подчерта, че корупцията не е модел от последните 10 години. "Категорично не асоциирам модела на корупция с политическа партия ГЕРБ", заяви Сачева.

Бившият социален министър коментира новите мерки, предложени от служебното правителство. "Министерство на икономиката има 180 млн. лева от евросредства, които могат да бъдат използвани за грантови схеми, а не да бъдат давани само кредити", подчерта тя.

Според нея 10 дни е твърде кратък и невъзможен период за получаване на кредит от банка, каквито са обещанията на управляващите в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във