Банкеръ Daily

Томислав Дончев:

Не разбрах как член на кабинета лиши Радев от вечеря в Естония

"Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония и изобщо в тази интрига, ако всичко това е интрига, какво участие имаме ние?" Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод случая с държавния глава в Естония.

Във вторник сутринта стана ясно, че президентът отменя официалната си визита в Талин, като от прессекретариата му уточниха, че причина за това е усложнената епидемична обстановка и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от програмата на Радев.

Но няколко часа по-късно естонският президент публикува информация в социалните мрежи, в която се твърди, че срещите на Радев били отменени, защото българският президент е контактен с лице с положителен тест за коронавирус.

От президентството опровергаха тази информация. А Радев определи случката като "активно мероприятие" от българска страна.

"Всичко е въпрос на лична отговорност. Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че Радев е бил предупреден. Всеки съвестен гражданин би следвало да се съобрази с препоръката", подчерта вицепремиерът пред Нова телевизия.

По думите му няма държавен орган, който да следи всяко едно лице. "Няма как, ако под карантина са хиляди, до всеки да има полицай или служител на РЗИ. За каквито и мерки да говорим, на първо място е личната отговорност. Трябва да се мисли за близките, за приятелите. Това е същият механизъм, когато някой си хвърля фаса и след това се оплаква, че му е мръсно", каза още Дончев и допълни: "Не съм в течение с детайлите, но мисля, че държавниците освен всичко друго, което правят, трябва да дават и пример."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във