Банкеръ Daily

Проф. Николай Денков:

Не разбирам защо родителите и учителите протестират

Министърът на образованието проф. Николай Денков съобщи, че институциите работят максимално бързо за въвеждането на тестове за COVID в училищата. Нагласата е да се избере един вариант тестове. 

По повод днешия протест в София той заяви:

"Аз не разбирам за какво има да протестират. Ние сме дали свобода - който иска децата му да бъдат тествани и да влязат в училище, а който не иска - да бъдат извън училище и да продължат да бъдат обучавани в електронна среда. Това са двата варианта. Те са отворени за избор на родителите. Нищо повече не може да се направи".

На протест излизат днес родители и учители, които не са съгласни с тестването на децата в училище. Освен в София, подобни прояви на недоволство се очакват и в други градове на страната.

Протестът набира последователи в социалните мрежи, където е обявен.

Протестиращите са срещу тестването на учениците и възрастните с тестове, които според тях имат 57% достоверност и срещу мерките, които, както те заявяват, ограничават правата и свободите на хората.

В София шествието започва в 15 часа пред входа на НДК, ще продължи до Здравното министерство, след което ще се премести пред президентството.

Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

Протестът е подкрепен от организацията „Обединени родители“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във