Банкеръ Daily

Външно министерство:

Не пътувайте до Малдивите сега

В българското Министерство на външните работи са постъпили сигнали за заразени и карантинирани на Малдивите наши сънародници. В тази връзка от ведомството препоръчват на българите да избягват посещение на дестинацията.

"Ако все пак пътуването е неотложно, препоръчваме на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19, както и да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет, в случай на карантинирането им", посочват от външно министерство.

От външното министерство препоръчват на гражданите да се запознаят със здравните протоколи за превенция от COVID-19. 

Друга препоръка към българите е да следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите. 

При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране. Директните линии за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Делхи, което е акредитирано за Малдивите, на следните телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, както и на + 91 9910999498 в случай на извънредна ситуация и в извън работно време. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във