Банкеръ Daily

Бойко Рашков към ДПС:

Не обиждайте българските полицаи, че осъществяват репресии

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново се завърна в парламента, където участва в блиц контрола пред народните представители. От ДПС поискаха от силовия министър да разясни дали е издавал разпореждане за репресии на полицейските служители над български граждани по време на предизборните кампании.

,,Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпореждания, нито да упражнява действия, които са в противоречие с българските закони. Недейте да обиждате българските полицаи, че осъществяват репресии. Ако има конкретни оплаквания от български граждани от действията на полицаите, дайте тези материали или за проверка в МВР, или на прокуратурата, ако смятате, че в МВР би се проявила някаква пристрастност'', заяви Рашков от парламентарната трибуна.

"Вярно е, че постъпи информация в МВР, че с ТЕЛК-овете се правят опити по време на изборите да се премине към гласуване с подвижна урна и това за всички тук в залата и не само е ясно каква е целта, особено в хипотезата и в случаите, когато не са установени такива заболявания, които да пречат на българските граждани да отидат до изборната секция", каза още Бойко Рашков.

Той уточни, че има такива установени случаи.

"Ако се продължава с тези чисто политически спекулации при всяко мое идване тук на парламентарен контрол, ще подготвям поне по 10 такива случая, в които органите на МВР са разкрили подобни случаи и са ги дали на прокуратурата'', отсече силовият министър.

Той допълни, че политическите репресии от миналото са резултат от престъпната дейност от няколко политически партии, които стоят в сянка, а българските граждани попадат под ударите на закона заради тях.

"Обещавам на ГЕРБ и ДПС, че тази информация ще излезе на светло", закани се Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във