Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

Не може да се съставя правителство само и само, за да няма нови избори

"За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим”. Това заяви зам.-председателят на партия "Има такъв народ" и кандидат за депутат Тошко Йорданов.

По думите му, ако българският народ иска промяна, иска правителство и иска промените, започнати от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласуват. "Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото", посочи Йорданов пред Нова телевизия. "Надявам се да осъзнаят, че промените се случват само през избори. Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант. Ще постъпим отговорно", добави той.

Според него ситуацията не е до това да се състави правителство на всяка цена: "Ако ще има кабинет, той трябва да свърши някаква конкретна работа. Не може да се състави правителство само за да има такова и да не се ходи на избори. Ако ще има правителство, то трябва да върши някаква работа."

"Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие, ще бъде по-практично и по-лесно  да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост", подчерта кандидат-депутатът.

Във връзка с човека, когото биха предложили за премиер, ако спечелят изборите, Йорданов заяви, че от партията му биха предложили експерт. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във