Банкеръ Daily

Гълъб Донев:

Не може да се говори за ограничаване на правото на труд

​Ситуацията, в която се намираме, е доста сложна предвид нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Още от днес ще подобрим организацията с достъпа на учениците до училищните занимания първо на тези от 1 до 4-и клас и после на следващите паралелки.

Това заяви вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев по време на срещата в президентството, инициирана от Румен Радев заради ситуацията с коронавируса.

Родителите на деца до 14-годишна възраст, които се обучавват в домашни условия заради новите противоепидемични мерки, имат право на помощ от държавата. Донев каза, че вече са осигурени необходимите средства за родители, които им се налага да излязат в отпуск, за да се грижат за децата си по време на онлайн обучението. За 1 дете помощта е 650 лв, а за две 975 лв.

"Контролът в цялата тази ситуация е много важен", изтъкна министърът.

Според Гълъб Донев наложените мерки дават възможност и свобода за избор какво да направи съответния гражданин. По думите му не може да се говори за ограничаване и на правото на труд. 

"Още повече това са мерки, които са наложени временно и с промяна на ситуацията - при падане на съответната заболеваемост мерките ще бъдат върнати към нормалния начин на живот", коментира още социалният министърът.

"Отговорността на всички ще допринесе до по-бързото преодоляване на тази Ковид вълна", каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във