Банкеръ Daily

Общество и политика

Не може да има дясна алтернатива на ГЕРБ с министри от кабинета "Борисов 2", убеден е Кънев

В България дясната алтернатива на ГЕРБ не може да включва министри от кабинета "Борисов 2", които са се заключили в килера на Кунева в момента и се чудят как да осигурят на Борисов трети непълен мандат. Той явно пълни мандати не може да изкарва на нито един пост. Това заяви лидерът на ДСБ и "Нова република" Радан Кънев пред БНР.

"В момента в националната дясна надпартийна платформа "Нова република" участват най-активните и полезни десни и не само десни депутати от 43-тото Народно събрание. Това са Мартин Димитров, Петър Славов, Вили Лилков, Борис Станимиров, Трайчо Трайков и др. Национална, мащабна, надпартийна политическа платформа, която в идните дни ще прерасне в национално дясно политическо обединение. Тя включва ДСБ, но включва още десетки изявени политици и граждани. Утре ще включва и множество граждански организации, политически партии, които искат заедно с ДСБ да бъдат част от това надпартийно обединение и от тази единствена дясна алтернатива на управлението в страната", обясни Кънев. 

Той обясни, че с партията на Христо Иванов "Да, България"  имат поне общи каузи – съдебна реформа, борба с мафията в съдебната система и борбата с корупцията. Но не коментира отказа на Иванов да се коалират.

 Кънев уточни, че колегите му от "Да, България" не се определят като дясна политическа формация. "По никакъв начин не бихме отстъпили от категоричната дясна идентичност на "Нова република", обясни той.

Според източници на "БАНКЕРЪ" основният мотив бившият правосъден министър Христо Иванов да отказва коалиция на Радан Кънев е фактът, че "Да, България" представлява предимно хора от правосъдната система и възнамерява да бъде нещо като тяхно лоби в бъдещия парламент - нещо, с което от "Нова република" не били съгласни.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във