Банкеръ Daily

Общество и политика

Не мислим за заместник на Борисов, заяви Каракачанов

Снимка: Архив

Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който даде положителен тест за коронавирус, е стабилно. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си на военния полигон Корен, Хасковско, където се провежда учението "Балканска стена 2020". Към момента не се обсъжда темата за заместник на премиера.

"Заседанията на правителството ги провеждаме онлайн. Още от април месец имаме такава практика, така че предполагам, че следващото заседание в сряда ще бъде отново онлайн. Аз му пожелавам бързо справяне със ситуацията", заяви военният министър.

Той увери, че българската армия реално участва в оказването на помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници. "Помните, че пролетта направихме разгръщане на няколко такива полеви болници. Слава Богу, тогава не се наложи да ги ползваме, но ако се наложи, те могат да бъдат разгърнати наново. Но това, което се прави - ВМА е осигурила още едно отделение", добави министърът.

"Учението на Сухопътните войски "Балканска стена - 2020", което се провежда в момента на учебен полигон Корен, е най-мащабното през последните 20 години. В него участват над 2400 военнослужещи и около 700 единици техника. То има за цел в реални условия да създаде онези умения, които до момента са придобивани в по-малки войскови формирования", посочи Каракачанов.

По думите му са взети всички предпазни мерки срещу заразяване с COVID-19. На военнослужещите са направени тестове предварително като не са установени заразени. Заради съмнения в здравословното му състояние, един военнослужещ е бил отстранен от учението. "Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията, но това не означава, че армията ще прекрати своята подготовка и няма да изпълнява своите задължения, които са и вменени по конституция", увери министърът на отбраната. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във