Банкеръ Daily

Общество и политика

Не мисля, че Нено Димов е виновникът за водната криза, обяви Красимир Каракачанов

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи в интервю за БНТ, че Коалиционният съвет на ГЕРБ и патриотите ще обсъди в началото на следващата седмица кой ще замени Нено Димов начело на екоминистерството. Той определи задържането на Димов като излишно, тъй като документите, които са иззети при акцията, според него са били предоставени още през декември.

Попитан как определя задържането на Нено Димов, Каракачанов отговори: "Като излишно. Дотолкова, доколкото документите, които са иззети, още преди това са предоставени. Още декември месец. Какъв беше смисълът от целия този екшън, на мен не е ясно. Смятам, че това отношение към него е несправедливо".

Вицепремиерът и военен министър обясни и защо е нарекъл ареста на министъра "показно убийство". Назовал го е така, защото на един професионалист се слага кръст на политическата кариера и това днес е станало факт, той е подал оставка. "В края на краищата съдът решава кой е виновен. Аз не коментирам действията на прокуратурата, тя е в качеството си като обвинител, да обвинява. Съдът решава кой е виновен, кой не е виновен. До доказване на вина по нашия закон и Конституция всеки е невинен", каза Каракачанов.

На въпрос дали ВМРО има готовност да номинира друг човек за екоминистър, Каракачанов признава, че този въпрос още не е коментиран. "Първо трябва да проведем Коалиционния съвет в началото на седмицата, за да преценим какво ще правим по-нататък", посочва той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във