Банкеръ Daily

Костадин Костадинов:

Не "Газпром", а България е несигурен партньор

Никога не сме се съобразявали със социологическите проучвания, защото те винаги са ни давали два пъти по-малък резултат от действителния. Съобразяваме се само с нагласите на българския народ.

Това каза в предаването пред БТВ лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.   

"Предишните управляващи скъсаха отношенията с Русия и извършиха терористичен акт. Не виждам как сега тези хора искат да се преговаря с "Газпром". Според мен трябва да започнем веднага преговори, за да осигурим договор и за след 1 януари 2023 година, но не мисля, че руската страна ще преглътне обидата, която им нанесохме. "Газпром" е надежден доставчик на газ. Тяхното решение дойде като отговор на наложениете санкции от Европейския съюз, от който част е и България. Ние предупредихме за това още февруари месец. България е несигурен партньор, не "Газпром". Виждате какво става - 6 танкера, 7 танкера. Русия не ни е опонент. Как да седнеш на масата за преговори със страна, която си унижавал до вчера? Русия не ни е унижила с нищо. Всичките действия на Москва са отговор на нашите действия. Те си гледат техния интерес, както ние трябва да си гледаме нашия интерес. Ако някой в НАТО и ЕС иска да се бие с Русия, добре, нека се бие. Ние трябва ли да го следваме?", попита той. 

"България няма интерес от скъсване на отношенията с Русия. Националният ни интерес е да поддържаме добри отношения с Русия. Ние разчитаме на българския народ и с негова помощ ще управляваме самостоятелно. Крайно време е България е да стане отново свободна и независима държава и ние ще го направим. Аз не съм сигурен, че ще има коалиционно управление. Всеки един кандидат за депутат от нашите листи гарантира лоялоността си пред своите избиратели, а не пред мен. С Елена Гунчева допуснахме грешка, за която аз се извиних лично на нашите избиратели. Надявам се, че повече няма да има такива грешки", завърши Костадин Костадинов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във