Банкеръ Daily

Валери Симеонов за "Кумгейт"

Не е важно дали котаракът е черен или бял, а дали лови мишки

Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години, като сега също ги има. Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Няма как да кажем, че с идването на власт на новото коалиционно управление на ГЕРБ и ОП е сложен край на тези назначения. Те са практика. Това заяви вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов.
 
"Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри. Кадри се създават трудно и трябва да си дадем сметка, че това отнема години", обясни Симеонов пред Нова телевизия. 
 
Вицепремиерът е категоричен, че "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа. "Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов. Тези хора, които си вършат работата трябва да ги пазим, няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото, отсече той.  
 
"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея”, заяви Валери Симеонов. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във