Банкеръ Daily

Борислав Сандов:

Не е работа на служебния кабинет да се занимава с геополитика

Борислав Сандов

„Не е работа на служебния кабинет да променя геополитически въпроси. Отделно, какво означава да направи завой, когато ние имаме договор с „Газпром“ до края на годината, но те не изпълняват своите отговорности по него“.

Това каза пред bTV министърът на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков Борислав Сандов в отговор на въпрос дали очаква служебния кабинет да направи завой към "Газпром" и Русия.

Служебното правителство може да реши да продължи това, което редовното правителство направи, и да гарантира доставките до ноември, или да намери друга алтернатива, според Сандов. 

"Служебният кабинет има една основна задача и се надявам, че ще изпълни – това е да организира честни с избори. През останалото време би следвало да поддържа системите на държавата и да гарантира основните нужди на населението и на бизнеса", коментира Сандов.

По думите му не би следвало президентът Румен Радев да определя политиката на служебното правителство, въпреки че го назначава.

"Аз не бих бил министър в нечий кабинет, ако ми нареждат какво да правя и ако не се води от интереса на държавата ми. Така че надявам се, че в случая ще надделеят държавническото поведение и интерес", уточни екоминистърът в оставка.

За неговия наследник на поста – Росица Атанасова Карамфилова-Благова, каза, че е добър експерт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във