Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Не е нормално зад гърба на най-малките да се скрият големите

Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова отново заяви, че тя и колегите ѝ биха подкрепили кабинет на промяната, предложен или от "Има такъв народ", или от "Демократична България".

Манолова посочи, че решението за връщане на мандата е на "Има такъв народ" и на лидера на партията Слави Трифонов и от ИМВ очакват да чуят мотивите на Трифонов при конституционната процедура при президента.

"Дали бихме взели трети мандат? Решението е на президента. Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Ние можем да носим отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малките да се скрият големите", посочи председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!".

"Икономическото и социалното лято ще бъде тежко, ако депутатите продължават да се разсейват за проблемите на своите избиратели и продължават да неглижират очакванията на хората", подчерта тя. И призова народните представители да спрат да се занимават "само с партийни маневри" и с връчването и връщането на папки с мандати", а да "се заемат с това, за което бяха избрани да влязат в парламента – с проблемите на българските граждани". "За съжаление в програмата на Народното събрание не виждам важните за гражданите теми", отбеляза Манолова.

 От "Изправи се! Мутри вън!" ще настояват Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде изслушана в парламента заради исканото от дружествата поскъпване на парното и тока. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във