Банкеръ Daily

Общество и политика

Не е необходима нова Конституция, за да се реши проблемът с корупцията, категорична е Нешка Робева

"Ако съм на мястото на протестиращите, бих искала експертно правителство. И контрол върху всеки". Това каза пред БНР Нешка Робева - депутат в VII Велико народно събрание. Тя заяви, че ще отиде на организираната от лидерката на БСП Корнелия Нинова среща с участници в написването на настоящата Конституция.

По думите на Робева БСП няколко пъти е била на власт и е загубила доверието на народа. "Как сега БСП ще застане и ще каже - ние правихме това, сега ще правим друго", попита тя. Според нея промяна трябва да има, но първо трябва да променим манталитета си.

"Как ще се промени той, когато се насажда психика в младите хора, а във всички, че за всичко е виновен комунизмът и червените. За всичко е виновен някой друг, а само ние оставаме в бяло. Говоря за всички, които са били на власт. Няма значение кого подкрепям, смятам че всички партии, които влязоха във властта, излязоха посрамени", коментира най-успешната ни треньорка по художествена гимнастика.

Робева беше категорична, че не е необходима нова Конституция, за да се реши проблемът с корупцията: "Има си закони", уточни тя.

"Въпросът е в човека, който ще застане начело на държавата. Винаги, когато България е имала такъв човек, се е записвало като Златен век на българската държава", посочи тя.

По думите ѝ властта и парите са голямо изпитание за всеки. "Много протести имаше и много се възползваха от тях", заяви още Нешка Робева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във