Банкеръ Daily

Общество и политика

Не е изключено Доган да се завърне в политиката

Завръщането на Ахмед Доган в активната политика не е изключено, след като почетният лидер на ДПС взе участие в председателския съвет на партията и даде "карт бланш" за по-твърдата позиция на движението спрямо правителството.

Близкият приятел на Доган - проф. Тодор Тадаръков, разкри, че той може да се завърне, ако преплитането на държава и управляваща партия ГЕРБ продължи.

"Ахмед Доган е свободолюбив човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича, ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт – има наченки от тези гейтове, които са в провинцията", обясни Тадаръков пред bTV.

Той коментира и една от вечните теми около почетния шеф на ДПС - фирмените обръчи и разпределянето на порции. Според Тадаръков през годините "Доган е разбиран погрешно". По думите му нямало база за сравнение между ролята на Ахмед Доган и популярната афера "Кумгейт".

"Доган е управлявал няколко пъти в правителства, защо аз нямам нито една спечелена обществена поръчка", запита Тодор Тадаръков. Личното му мнение обаче е,  че правителството на Борисов е по-добре да се задържи, защото страната ни имала нужда от стабилност.

Тадаръков коментира, че ДПС е показало последователност, след като от самото началото е заявило позицията си, че няма да застане зад правителство с участието на националистите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във